Dr. Karl Brabants

Karl Brabants (Lier, °1954) behaalde zijn diploma Geneeskunde aan de KULeuven in 1978. Nadien volgde hij een Specialisatie in orthopedische heelkunde en traumatologie in AZ Middelheim Antwerpen, H. Hart Lier, Centre de Traumatologie Ilkirch-Graffenstaden (Frankrijk) en UCL Woluwe. Sinds 1986 beoefent hij actief het beroep van orthopedisch chirurg.

Van 2001 tot 2013 was Dr. Brabants diensthoofd van de afdeling Orthopedie-Traumatologie van het ZNA Middelheim. Daarnaast bekleedde hij tot op heden ook verschillende functies in de Belgian Knee Society. Sinds 2001 is hij perifeer stagemeester Orthopedie-Traumatologie en in 2008 werd hij Geneesheer-Specialist in de Verzekeringsgeneeskunde en Medische Expertise. Ten slotte is Dr. Brabants eveneens reviewer voor Knee Surgery Sports Traumatology & Artroscopy (Officieel tijdschrift van ESSKA) en Acta Orthopaedica Belgica.

Dr. Brabants is gehuwd met Mieke Hermans en ze hebben samen drie kinderen (Joke, Pieter & Jef) en vijf kleinkinderen (Sebastian, Floris, Hannelore, Mattia en Magali).

ZNA Contactgegevens

karl.brabants@zna.be

Specialisaties

  • Heup
  • Knie
  • Revisiechirurgie

Locaties

  • ZNA Middelheim