Voetchirurgie

Dagelijks zetten we ongeveer 9000 stappen. De voet is een complex geheel van botten, ligamenten en pezen dat bij onevenwicht tot heel wat klachten kan leiden met eventuele misvorming van de voet en/of tenen.

Veel mensen hebben voetproblemen en dat is niet zo verwonderlijk. We lopen tijdens ons leven gemiddeld twee keer de wereld rond in modieus, maar vaak voetonvriendelijk schoeisel. Verkeerd schoenen of een verkeerde manier van lopen kunnen leiden kleine ongemakken zoals likdoorns en irritaties of grotere problemen zoals artrose, hamer- en klauwtenen en hallux valgus.

De opzet van voetchirurgie is om via orthesen (zoals bijvoorbeeld steunzolen) of heelkunde de vorm van de voet te reconstrueren.

Via dit menu vind je heel eenvoudig de juiste blessure:

Fellowship

De afdeling voet- en enkel chirurgie staat onder toezicht van Dr. Buedts en heeft de erkenning vanuit EFAS ( European Foot and Ankle Society).

Het fellowship staat open voor kandidaten die afgestudeerd zijn als orthopedisch chirurg, Nederlandstalig zijn en die zich willen bekwamen in de voet- en enkel chirurgie. Zowel voor- en achtervoetpathologie komen aan bod, alsook de enkelpathologie met geassocieerde sportpathologie.

De kandidaten worden ingeschakeld op de afdeling voet- en enkel chirurgie en roteren mee op de consultatie, in de operatiezaal en op de afdeling. We verwachten een actieve deelname van de kandidaat in de subdiscipline met initatief naar werk en wetenschap. Zo wordt er van de kandidaten verwacht dat ze meewerken aan het wetenschappelijk aanbod op de dienst of een onderzoeksproject opstellen en afwerken voor mogelijkse publicatie.

De sollicitaties kunnen aangevraagd worden voor een periode van 6 maanden tot een jaar. Er is een billijke vergoeding voorzien volgens afspraak en bestaande barema’s.

Wenst u meer informatie? Wenst u te solliciteren (CV en aanbevelingsbrieven)? Mail naar kris.buedts@zna.be.