Dr. Ytje De Boer

Dr. Ytje de Boer werd in Sneek geboren en studeerde Bewegingswetenschappen en Geneeskunde op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij studeerde af in 1992 als bewegingsanatoom en inspanningsfysioloog en in 1994 als basisarts. Vervolgens deed zij gedurende 2 jaar ervaring op als assistent heelkunde in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam.

Hierna voerde ze gedurende 3 jaar wetenschappelijk onderzoek uit in het LUMC in Leiden, bij reumapatiënten met betrekking tot elleboogprotheses. Dit eindigde uiteindelijk in een proefschrift in 2002 en diverse internationale publicaties.
Gelijktijdig was zij inmiddels begonnen met de specialisatie orthopedie in het LUMC in Leiden, waarbij de 2 jaren algemene heelkunde in het MST in Enschede voltooid werden. Haar specialisatie orthopedie werd in 2005 afgerond. Vervolgens werd zij werkzaam bij de dienst Orthopedie van het ZNA Middelheim, eerst als fellow, en sedert augustus 2006 als staflid.

Dr. De Boer is onze link tussen de dienst Orthopedie en de Spoedgevallendienst.  Zij verzekert de opvolging van onze gehospitaliseerde patiënten en coördineert de opvang van orthopedische patiënten op spoed.

Hierdoor kan de eerste behandeling en doorstroming van deze patiënten naar de vereiste subspecialiteit vlot verlopen en wordt onnodig tijdverlies vermeden.

Locaties

  • ZNA Middelheim
  • ZNA Hoge Beuken